Please Wait, Loading Content...

XS-1012

Univerzális streamer kártya, különböző funkciókhoz, különböző platformokban

Az xStreaMo platform jelenlegi egyetlen modulja XS-1012 névre hallgat. Tervezése során az elsődleges szempont korunk technológiájának megfelelően az IP alapú videó tartalmak feldolgozásának hatékony módja volt, hiszen a műsortovábbításban ez egyre inkább felváltja az alternatív megoldásokat, mint pl. a műholdas sugárzást.

Célunk az volt, hogy egy olyan platformot alakítsunk ki, mely kihasználja a szoftveres megoldások rugalmasságát, de egyúttal hardveres támogatás segítségével hatékonyan képes ezen feladatokat ellátni.  Ezen felül egy univerzális megoldást álmodtunk meg, mely nincs kizárólag egy célfeladat ellátására korlátozva. Kártyánk 2db 1 Gbps-os RJ-45 Ethernet interfésszel rendelkezik, melyekből az egyik hardveres MPEG TS streaming támogatást élvez, továbbá egy SFP/SFP+ foglalat is helyet kapott az előlapon az esetleges nagy sebességű optikai csatlakozás biztosítása érdekében. A rendszer FPGA alapú technológiával készült, így a meglévő funkciók mellé könnyedén implementálhatók egyéb hardveres, számításigényes algoritmusok. Ezek lehetőséget adnak intelligens unicast streaming megoldások létrehozására, vagy akár publikus Internet felett biztonságosan, üzembiztosan használható pont-pont műsorszóró kapcsolatok kiépítésére.

Első implementációnk pontosan erre a célfeladatra készült: SRT technológia (Secure Reliable Streaming) segítségével ad lehetőséget szolgáltatói minőségben műsortartalmak átvitelére hagyományos Internetkapcsolatokon keresztül, melyeken nem biztosított a 100%-os garanciájú csomagátvitel. Ezt az UDP protokoll kiegészítésével éri el, mely garantálja veszteséges átvitel esetén is a csomagok újraküldését egy bizonyos időintervallumon belül.
Az SRT protokoll egyúttal tartalmaz egy opciót, mely lehetővé teszi az átvitt tartalom AES kódolással való titkosítását, mely alkalmassá teszi a rendszert műsortartalmak védett átvitelére is.

Részletes leírás letölthető itt: